úszóm.jpg „Álljunk Cseh Laci mögé egy lájkkal! Tegnap Édesanyja nyilatkozott a tévében, hogy fia alig mer hazajönni, mert fél, hogy csalódást okozott. Tudja legbelül, de van még esély. Fontos érezni, hogy a kollektív akarat összefog mögötte.
Én lájkolom és megosztom, hátha ez az energia is segít! Norbi”

A fentiek 2012. augusztus 1.-én Norbi Update megosztásában jelentek meg a Facebook-on.

Ezt nagyon rosszul esett elolvasnom. Azt érzem, hogy az, amit Cseh Laci édesanyja elmondott sajnos sokkal tovább mutat, mint az, hogy Lacinak kétségei vannak a teljesítménye megítélését illetően.

Ez - napjainkra nagyon jellemzően – a tisztességgel elvégzett munka becsületének általános szintjét jellemzi. Pontosabban annak hiányát. Ebben az esetben arra gondolok, hogy létezhetetlen, hogy a saját honfitársai, - akiket, mellesleg ő képvisel - csak azt az egy vagy két perc és ugyanennyi század másodpercet „veszik” le abból, amit látnak.  
És igen, tudom, hogy a dobogón csak egy 1. hely van. Azzal is tisztában vagyok, hogy aki versenyez, győzni akar. Sőt, azt is tudom, hogy az elsőt követő többiekre nem is nagyon emlékezik az utókor.

Ezek mellett azt is tudom, hogy a bátorítás, a támogatás hogyan oldja a szorongást, az emberre nehezedő teljesítményelvárást.  

Számomra ez a történés is hűen példázza, hogy milyen becsületét vesztetté vált a munka, a dolgos cselekvés. Engem nagyon zavar, hogy azt látom, már régen nincs jegyezve az, ami egyszerűen csak jó, vagy megbízhatóan el van végezve. Én magam is csodálója és tisztelője vagyok minden, a csúcsokat döntögető, nagyszerű emberi eredménynek. Másrészt nem hiszem, hogy az élet bármely területén kiemelkedő,”dobogós” eredmények elismerésének erejét csökkenti az, ha azok munkáját is tisztelettel nézzük és kezeljük, akik éppen nem tudnak, nem fognak világraszólót, megismételhetetlent, non plus ultra-t véghezvinni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://roobycon.blog.hu/api/trackback/id/tr674692947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása