Van. Ezt nagy biztonsággal merem kijelenteni. Hogy melyiken? Hát mindegyiken, ahol az idióták a leállósávban autókáznak, száguldoznak. Esküszöm, ha 46 sávos lenne az akármelyik autópálya az Idióta akkor is ott menne, ahol a leginkább balesetveszélyes. Megfigyeléseim szerint – már amennyire ezt is meg tudtam a halálfélelmem közben figyelni – igen széles körből származnak az Idióták. Van fekete BMW-s, Mercis és a jó ég tudja még milyen luxusautós Idióta. Van olyan Idióta, aki nem csak az elmeállapotát, hanem ha a jól láttam a rendszámát tekintve is UA. Persze tudom, hogy az Idióta nem rendszám, ország, kocsi függő. Az Idióta egy viszonylag gyorsan szaporodó virulencia. Bárhol felütheti a fejét. Az a baj hogy mindenkire halálos, azokra is, akik nem fertőződtek meg, akik nagyjából tudják, hogyan kell közlekedni az utakon. Úgy, hogy Ő is meg más is hazaérjen. A fertőzés rohamos terjedéséhez az is hozzájárul, hogy az autópályákat a másik kocsiban ülőkön kívül senki nem figyeli. Ja, dehogynem még a gyalogos felüljárókon bámészkodók! Viszont senki olyan, akinek az a dolga, hogy a virulencia szaporodását megállítsa, sőt tovább megyek, az egészet gyökerestől kiírtsa. Ez a „nem vagyunk jelen, tehát nem is látjuk” magatartás nem hogy vérszemet ad az Idiótának, hanem arra buzdítja a többi még csak lappangó Idiótát, hogy bátran asszimilálódjon a halálos kórokozók közé. Így születik meg egyik pillanatról a másikra az Idióta és fertőz vadul. És mint minden valamire való vírus, tombol. Dudál, integet, tolakodik, furakszik, arcokat vág, ha valaki mégis méltánytalannak érzi azt, ami történik.
Én meg közben azon gondolkozom, hogy nyitott szemmel féljem-e a halált a hátsó ülésen, vagy inkább csukjam be a szemem és ne is törődjek vele, hogy mire és mikor kenődök fel. Mert félek. Félek attól, hogy már rég nem azon múlik, hogy aki nem a leállósávban próbál 8 és fél perces előnyhöz jutni mennyire figyel, vagy szabálytartó. Ez már lassan az a játék ahol egy szabály van, hogy nincs szabály.
Egyszer tanúja voltam, annak, hogy egy Idiótát nem engedett be a normál üzemmódban autózó sor, amikor elfogyott a leállósáv. Tetszett a dolog, mert most is beigazolódott, hogy egy egészségesen működő szervezet képes az öngyógyításra a vírusokkal szemben. Viszont ez nagyon ritka alkalom, sajnos többször végződik másként. Beengedjük az Idiótát. Ezzel konzerváljuk a magatartását, azaz nem számolunk a vírus okozta további károkkal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://roobycon.blog.hu/api/trackback/id/tr683177925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása