Ez a profán és kissé indulatos mondat szaladt ki az egyik barátom száján tegnap, a siófoki Aranypart forgatagában. Egy kisebb társasággal kiruccantunk a Balatonhoz a hőgutás városból. Induláskor jeleztem, hogy útba kell ejtenünk egy ATM-et, mert nincs nálam elég pénz. „Siófokon intézzük” jött a válasz a volán mögül. Rendben, legyen így - mondtam. Hurrá, megérkeztünk, és nagy mázlival találtunk parkolóhelyet is. Az Aranypart vége után öttel, és akkor még nem tudtuk, hogy ez milyen „messze” van. Úgy döntöttünk, hogy a part megszállása előtt elintézzük az ATM ügyet. Már 15 perce bandukoltunk az Aranypart nyugisabb részétől a nyüzsisebb felé, ATM sehol. Érdeklődtünk helybélitől, merre van ilyen masinéria. Válasz: sehol. A további 37 percben még két alkalommal tettünk kísérletet újabb helybélinek látszó személyekkel, és hasonló eredménnyel. A siófoki beach sűrűjében egymás hegyén-hátán a kávézók, éttermek, fagyizók, és az emberek. ATM sehol. A csapatunk hangulati indexe mélyrepülésbe kezdett. Aztán egy valamire való infó szerint az Aranypart másik bejáratánál lesz majd egyszer csak egy ATM. Vizsla szemeket meresztgettünk mindenfelé. A társaság témája adta magát. És akkor elhangzott a címbeli kérdés. Azután, azon polemizáltunk, hogy az egyébként dörzsölt és mondhatni gátlástalan bankok milyen megfontolásból vonultak ki az egyik legnagyobb idegenforgalmat lebonyolító balatoni centrumból?

Közel egy óra, és 3017 méter után megtaláltuk az ATM-et, amely egy tajvani pinceipar remekeit felsorakoztató bódé és egy fapálcikára fagyasztott ételszínezéket árusító valami között lapult meg, alig észrevehetően. Csendes sorbaállás fogadott bennünket, akár az átkosban a pult alatti banánért. Nagyon úgy tűnt, hogy jó pár hazai és idegen országbeli turista is hasonlóan járt, mint mi. Persze lehet, hogy a hiba az én készülékemben van. Miért is gondolná azt az ember, hogy 2011-ben az EU egy turistákból, idegenforgalomból élő városában képes pénzhez jutni a saját számlájáról? Miért is gondoltam, hogy az országomban a bankom, aki nem kevés pénzért vezeti a számlám, a rendelkezésemre áll? Ezzel nekem ezek a bankok csak bosszúságot és elégedetlenséget okoznak. A külországiak viszont megint gazdagabbak lesznek. Egy jó kis magyarországi bankos élményt „profitálnak”.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://roobycon.blog.hu/api/trackback/id/tr483171616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása